Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi: ISO 14001, CE işareti, TSE belgeleri ve ihracat için gerekli laboratuvar analiz giderlerinin bir kısmının devlet tarafından karşılanması.
Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi: Fuar stant alanı kirası ve gidiş dönüş uçak bileti ile otel masraflarının bir kısmının devlet tarafından desteklenmesi.
Yurt Dışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi: Yurt dışında yapılan reklam ve tanıtım harcamaları ile yurt dışında açılacak ofis, depo, showroom kira giderleri ve yurt dışındaki marka tescil giderlerinin desteklenmesi.
TURQUALITY Desteği: Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin birer dünya markası haline gelmesi amacıyla yaptıkları tüm harcamaların desteklenmesi. Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği:İhracat amaçlı şirketlerin yurt dışı gezilerindeki gidiş dönüş uçak bileti, otel ve araç kiralama giderleri, alınacak ücretli pazar araştırması raporları,yurt dışı şirket alımına ilişkin mali ve hukuki danışmanlık hizmetleri ve e-ticaret sitelerine üyelik giderlerinin desteklenmesi. Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi: İşbirliği kuruluşlarının (dernekler, birlikler, ticaret ve sanayi odaları) en az 10 şirket ile birlikte geliştirdiği projeler kapsamında yapılacak ihtiyaç analizi, eğitim&danışmanlık ve yurt dışı ticaret heyeti ile alım heyetleri gibi faaliyetlerin giderlerin desteklenmesi.
Özel Statülü Şirketler: Şirketlere dış ticaret sermaye şirketleri ile sektörel dış ticaret şirketleri statüsü verilmesi Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi: Yazılım ve Bilişim şirketleri (yurtdışına satış yapmaları amacıyla oluşacak giderler), Film ve Dizi sektöründe faaliyet gösteren şirketler (yurt dışına film ve dizilerin pazarlanması amacıyla yaptıkları harcamalar), Hastaneler (yurtdışından hasta getirmek amaçlı faaliyetler) ve Üniversitelerin (yabancı öğrenci getirmek amacıyla faaliyetleri) desteklenmesi.